maandag 24 maart 2014

Vrijdag, 14 maart

Vandaag gingen we naar school om onze lesonderwerpen voor de komende week te vragen. Het was een speciale dag want ze vierden op school al Holi Phagwa. We hadden dus zin om te vertrekken. We sprongen op de fiets maar niet veel verder begon het te regenen. En het begon harder te regenen. We gingen even schuilen en besloten om onze fiets ergens vast te maken en vandaar de taxi te nemen naar school. Zo kwamen we droog en op tijd aan op school. Ondertussen was het gestopt met regenen en kwam de zon weer piepen. Gelukkig want anders zou het feest letterlijk en misschien ook figuurlijk in het water gevallen zijn.
Eerst werden nog een paar administratieve zaken in orde gebracht voor het feest. Daarna mochten de kinderen vrij in de klas rondlopen, praten, tekenen,... Sommige kinderen wouden mijn haar doen. Dat was heel leuk.




Dan moesten de kraampjes klaargezet worden. Vanuit elke klas werd een tafel genomen om daar eten en drinken te verkopen. De kinderen mochten op de speelplaats met poeder gooien. Er was ook een DJ die muziek draaide voor heel de school. De kinderen en wij speelden en dansten. Het is echt bewonderend om sommigen te zien dansen. Ze zijn hier zo lenig en kunnen bewegingen maken die wij precies niet kunnen. Echt leuk om te zien. 





























Het was echt een hele leuke voormiddag. Dat zal je wel zien aan de foto's! Hier even een foto van voor en na het feest :) 



Als we terug naar huis wouden, moesten we terug een taxi bellen. We hebben zeker een halfuur moeten wachten tot hij daar was. Als we thuis kwamen hebben we ons meteen gedoucht. Daarna keek ik al eens naar welke lessen ik zou moeten geven de eerst volgende dag.

’s Avonds gingen we met heel het huis samen uit eten naar de ‘Zus en Zo’ omdat er een meisje, Tes, terug vertrok. Zij mocht dus kiezen wat we deden. We gingen dus allemaal gezellig gaan eten. Als we toekwamen, hadden we het geluk dat er ook een live bandje aan het spelen was. Dit zorgde voor nog meer sfeer en gezelligheid.





1 opmerking:

  1. Die kinderen zitten precies graag op je rug! Ze lijken heel enthousiast. En met al die kleurtjes, dat ziet er daar een plezante boel uit. Je zal de kinderen zeker missen?
    mama

    BeantwoordenVerwijderen