donderdag 24 april 2014

Woensdag, 23 april


We hadden besloten om vandaag naar Peperpot te gaan. We spraken af aan de waterkant. Daar namen we de boot naar de overkant. Dus alle fietsen op de boot en dan was het een kwartiertje varen naar de overkant. 




Dan fietsten we naar Peperpot. Na een uurtje fietsen, hadden we onze bestemming bereikt. We gingen eerst naar het natuurreservaat. Daar maakten we een mooie natuurwandeling. We zagen verschillende aapjes, salamanders en een hele grote slak. We moesten heel stil zijn want anders waren ze zo weer weg. We hadden onze picknick mee. 












We gingen ook nog het dorpje bezoeken. Daar zagen we eerst enkele cacaobomen. Daar kon Sophie ons iets meer over vertellen want zij was hier al eens geweest. Dat was leuk. We zagen de fabriek en de loods waar ze vroeger alle cacao verwerkten en opsloegen. We zagen ook nog een noot liggen. Al deze fabrieken zijn te bezichtigen zoals ze zijn achtergelaten. Je ziet er nog machines staan. De directeur zijn huis staat naast de fabriek. 






Dan keerden we terug naar huis. Het was weer eerst een tijdje fietsen naar de boot en dan met de boot het water oversteken. 


We waren rond 17 uur thuis. We waren allemaal moe. Ik maakte me snel klaar om te gaan eten. We hadden met een Canadese vrouw die we leerden kennen in Brokopondo afgesproken om iets te gaan eten. We vroegen of de anderen ook zin hadden om mee te gaan. Zo waren we met een gezellige bende. Het was een leuke avond. Ik koos voor een salade met zalm. De zalm is hier wit van kleur en heet bang bang. 



Toen we thuiskwamen, ben ik snel naar mijn bed gegaan. Het was een vermoeiende dag.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten