donderdag 24 april 2014

Dinsdag, 22 april

We moesten heel vroeg opstaan want om 6 uur werden we op de afgesproken plaats verwacht. Als we aankwamen, zagen we nog niemand. Dat was wel raar. Tegen 6 uur 20 was de gids daar en konden we vertrekken. Het was een heel eind rijden. We waren 3 uur onderweg. Gelukkig hielden we af en toe een tussenstop. Het laatste stukje in de bus was heel hobbelig. Maar we zijn goed en wel aangekomen.
We maakten ons klaar om te gaan raften. 


We gingen met zijn allen de boot in en begonnen te peddelen. We werden in 2 groepen verdeeld. Ik ging samen met Else, Sophie en Senne eerst zwemmen en daarna moesten we naar de kabelbaan. Het zwemmen was heel leuk. We moesten eerst een stukje zwemmen met onze zwemvest aan. Toen we op de aangeduide plaats aankwamen, mochten we de zwemvesten uitdoen. Door konden we weer genieten van een natuurlijke massage in de waterversnellingen. Na een uurtje kwamen we uit het water en gingen wij ons klaarmaken voor de kabelbaan. Eerst gingen we vlug nog iets eten.



Deze kabelbaan was anders dan de kabelbaan bij onze vorige uitstap. Nu moesten we alles zelf doen. We moesten zelf zorgen dat we goed vastgemaakt waren. Natuurlijk waren er ook 2 begeleiders die alles goed in het oog hielden. 



Na de kabelbaan gingen we oefenen hoe we moesten abseilen. Dat is hoe je van een steile berg moet afdalen. Daarna zouden we van een boom van 12 meter hoog afdalen. De oefening ging goed. Als ik boven aan de boom stond, had ik wel een beetje schrik maar ik heb het toch gedaan.



Daarna keerden we terug naar onze boot om verder te gaan raften. Dit was wel heel leuk. Als het water wat wilder werd, verwittigde de gids ons en moesten we in de boot gaan zitten. Als we er bijna waren, maakten we nog een stop om in een dorp een kijkje te nemen. Heel leuk. We kregen over de cultuur en het volk een beetje uitleg maar ook over de planten. Sommige planten gebruiken ze om zich mooi te maken. Met een andere plant kon je net bellen blazen. Je moest de stengel breken en met het sap kon je kleine belletjes blazen. Leuk!

Dan moesten we enkel nog het water oversteken en waren we terug aan de bus. Het was ondertussen 19 uur. We vertrokken richting hoofdstad. Na 3 uur rijden, waren we terug thuis. Nog even buiten blijven zitten en dan mijn bedje in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten